Welkom

2020

Een rare tijd, zonder live lessen vanaf half maart dit jaar door het coronavirus. Via een youtube kanaal bied ik lessen aan maar in je huiskamer flamencodansen…daar zijn de buren minder blij mee! Ik hoop dat we weer snel aan de slag kunnen!

Nu we nog even niet samen kunnen dansen, kan je al wel genieten van mijn Flamenco kunst in de nieuw toegevoegde webshop op deze site. Hier bied ik mijn schetsen in print vorm aan tegen een leuke prijs!

En er ligt een vergevorderd plan op de planken voor een serie voorstellingen onder de titel:

een serie voorstellingen i.s.m. cursisten en gastoptredens waar de ‘Heartbeat’ leidend onderwerp is. Hierover binnenkort meer!

 2019

Zaterdag 7 december kan je deelnemen aan de opfriscursus sevillanas dansen. Losse lessen zijn mogelijk.  Stuur me maar een mailtje als je hier interesse in hebt.

Zondag 15 december vanaf 19.00 uur is er een open les/ peña bij dansstudio Daniëlle. Daar laten de groepen zien waar ze de afgelopen tijd mee bezig zijn geweest. Je kan hierbij zijn! Mail me maar als je ook zin hebt om te komen en nieuwsgierig bent naar wat we doen! Hierna hebben we vakantie tot 12 januari.

Op 12 mei start de Nijmeegse Wielerronde in Spaanse sfeer i.s.m. Flamenco Nijmegen. Wij verwelkomen zo’n 3000 deelnemers aan de start, in heuse ‘feria-sfeer’ waar we van 08.00-10.30 uur naar hartenlust sevillanas dansen. Heb je zin om mee te dansen?  Meldt je dan aan via mijn website (zie contactformulier). Hoe meer zielen, hoe meer vreugd! Bij de feestelijke finishmarkt in het parkje van Brakkestein, vanaf 12.30 uur, sta ik ook met een stand met mijn pentekeningen.

Onder ‘foto’s’ kan je een selectie vinden van door mij gemaakte flamencoschetsen. Deze pentekeningen zijn te koop! Ben je geïnteresseerd, stuur me dan een mailtje 🙂

Het nieuwe jaar begint goed met op zondag 20 januari een flamencofestival in LUX. Dit in het kader van de Flamenco Biënnale die het hele land rondtoert. Er staan drie mooie optredens gepland in lux én in het café verzorgd door ondergetekende, Flamenco Nijmegen, het randprogramma! Je kan komen genieten van een flashmob, een mini workshop, een expositie met flamencoschetsen door mijzelf gemaakt en dit alles in een flamenco samenzijn die peña heet, met muziek, dans en sangria en tapas!

Programma Flamencofestival 2019 bekend

Een splinternieuw seizoen 2018/2019 staat voor de deur met lessen voor kinderen, beginners en gevorderden. Aanvang van de lessen zondag 16 september!!!!! Voor inhoud, tijd en prijs van de lessen zie website.

Iedere eerste zaterdag van de maand is er weer de opfris-cursus sevillanas dansen waarbij enige ervaring vereist is. Start zaterdag 6 oktober. Ben je hier nog niet mee bekent, in de beginnersgroep leer ik je deze dansvorm!

 Juni 2018

9 en 10 juni staan we met Flamenco Nijmegen weer op de planken in de Nijmeegse stadsschouwburg tijdens de voorstelling van Balletstudio Daniëlle: Natuurlijk dans!

24 juni – Filmhuis O42 organiseert samen met Flamenco Nijmegen een filmmiddag met een peña.

Natuur inspireert, het beroert en het neemt je mee.

Met trots presenteert Balletstudio Daniëlle met ‘Natuurlijk dans’ haar achtste grote dansproductie. In deze voorstelling komt de schoonheid van DANS en NATUUR op abstracte wijze samen. Van rups tot vlinder, van regen tot zonneschijn, maar ook van mens, dier en aarde. Een dansvoorstelling waarin je meegevoerd wordt in de hartverwarmende dans van de allerkleinsten tot de strakke lijnen van de gevorderde dansers. Een dansvoorstelling voor jong en oud. Voor dansliefhebbers, door dansliefhebbers.

Zaterdag 9 juni 19.30 uur première (incl. After party theatercafé)
Zondag 10 juni 15.30 uur
Stadsschouwburg Nijmegen

 Filmhuis O42 organiseert samen met Flamenco Nijmegen een filmavond met een peña.

Dance to the Movies Tour continues! Iedere maand wordt er een dansfilm vertoond met aansluitend een workshop in het thema van de film. Na het succes van de tangosalon, wordt er nu een echte peña georganiseerd. Dinsdag 19 december vanaf 19.30 staat de avond in het teken van de flamenco. Reserveer nu je tickets via https://filmhuiso42.nl/ en kom mee dansen op de Oranjesingel 42.

Voor €12,50 kun je dit keer genieten van een echte Spaanse muziekfilm uit 1992 van Carlos Saura, een workshop door Marianne van Bil van Flamenco Nijmegen én een lekker drankje. Aansluitend is er een peña waar de sevillanas gedanst wordt. Daarnaast zijn er demonstraties met live gitaar, zang en dans.

Carlos Saura

In de film geeft regisseur Carlos Saura een persoonlijke interpretatie van de sevillanas, een bekende flamencodans. Dit is een dans met een strakke choreografie die nog altijd gedanst wordt op feria’s, bruiloften en zelfs in discotheken in Zuid-Spanje. De regisseur heeft beroepsdansers gefilmd, jong en oud die ieder op eigen wijze de sevillanas dansen.

Foto kinderen: Flamenco Nijmegen voorstelling in Stadsschouwburg in Nijmegen

 flamencodans voor kinderen!

Wil je een superfeest organiseren voor je jarige dochter? Kijk in de prachtige verkleedkist met wel 10 flamencojurken!